Hvorfor tro når man kan vide.

- et foredrag om tro og troens betydning for den menneskelige tilværelse.

 

Af: Morten Hansen Thorndal

 

 

Det moderne samfund er karakteriseret ved (natur)videnskabens særstatus – det handler om viden – vi skal vide alt, og vi ”hylder” alt hvad der kan bevises. Vi er så fornuftige og rationelle, at vi er ved at gå til!! – der mangler noget. Der er noget ved den menneskelige tilværelse, som (natur)videnskaben ikke fanger – noget man bl.a. finder i begrebet ”tro” – det handler ikke bare om ”bæredygtighed” men også om ”være-dygtighed”. Det er nødvendigt at tro på noget!!

At tro giver lindring og opløftelse til mennesket – det giver lindring i svære stunder, hvor vi ikke har sprog for det, som hænder – i ensomheden, efter et svigt, i sygdom og nær døden, men også i de højeste stunder hvor det handler om specielle oplevelser og andre former for livsbekræftelse.

 

Foredraget kommer med et bud på, hvorfor tro er så vigtig for den menneskelige tilværelse. Foredraget vil give forskellige vinkler på begrebet tro – fra Socrates til Søren Kierkegaard og Løgstrup, fra buddhisme til islam og kristendom – fra de politiske ideologier til de forskellige religioner.

 

Foredraget forsøger med andre ord at besvare nogle af følgende spørgsmål:

 

 

 

 

PRIS: Efter aftale