Email: mh@stuk.dk

Siden er sidst opdateret d. 13/1 2006

På denne side finder du materiale, der kan bruges i forbindelse med en gennemgang af bogen "Modernitetens politiske teoretikere" skrevet af Morten Hansen Thorndal. Du har meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har yderligere forslag, ideer eller kommentarer på mh@stuk.dk. Hvis du er interesseret i aktuelle avisartikler, undervisningsforløb el. lign, der kan bruges i forbindelse med læsning af bogen, kan de findes på bogens hjemmeside ved forlaget Columbus. Den finder du her

 

John Rawls - kontraktteori

Der er flere, der har påpeget, at det ville have været relevant også at have et kapitel om John Rawls. Det har jeg i første omgang forsøgt at råde bod på ved at lave en kort introduktion til John Rawls, som I er meget velkomne til at bruge. Ligeledes kan man henvise til en artikel i Jyllands-Posten d. 15/6 2005 skrevet af David Gress "En moralsk liberalisme", der er skrevet på baggrund af, at John Rawls bog "A Theory of Justice" nu er udkommet på dansk "En teori om retfærdighed". Artiklen indeholder ligeledes en kort introduktion til Rawls teori om retfærdighed. Ellers er man meget velkommen til at bruges følgende pdf-fil!

 

Bogen kan købes her!

 

Tværfagligt samarbejde mellem engelsk og samfundsfag - med udgangspunkt i temaerne "frihed" og "lighed/ulighed" - her har du et forslag!!!!!

 

 

Yderligere undervisningsmaterialer

 
Tipskuponer

Til bogens kapitler, er der nu lavet nogle "tipskuponer". "Tipskuponerne er opbygget således, at der er tre svarmuligheder på forholdsvis vigtige og tekstnære spørgsmål. De kan evt. bruges som en slags afslutning på et læst kapitel for at understrege det enkelte kapitels vigtigste pointer.

kapitel

tipskupon

løsninger på tipskupon

Robert Nozick

pdf

pdf

Friedrich Hayek

pdf

pdf

Leo Strauss og Allan Bloom

pdf

pdf

Anthony Giddens

pdf

pdf

Charles Taylor

pdf

pdf

Herman Daly/John Cobb

pdf

pdf

Jürgen Habermas

pdf

pdf

Chantal Mouffe

pdf

pdf

Michel Foucault

pdf

pdf

  Citaterne vil løbende blive lagt ud på hjemmesiden i den kommende periode

Citater fra de enkelte teoretikere

Her er det muligt at hente nogle "originale" citater. Filerne indeholder 4-5 danske eller engelske citater, som er fremsagt af de teoretikere, der bliver behandlet i bogen. Hent evt. citaterne til de kapitler, der er gennemgået, og lad eleverne analysere sig frem til, hvem der har sagt netop disse ord.

   

kapitel

danske citater

engelske citater

Robert Nozick pdf pdf
Friedrich Hayek pdf pdf
Allan Bloom pdf pdf
Anthony Giddens pdf pdf
Charles Taylor pdf pdf
Herman Daly/John Cobb pdf pdf
Jürgen Habermas pdf pdf
Chantal Mouffe pdf pdf
Michel Foucault pdf pdf